Menu
in

Hogyan befolyásolja az embereket a mindfulness?

Hogyan befolyásolja az embereket a mindfulness?

Sok ember úgy gondolja, hogy a tudatosság képes gyógyítani mindent, a stressztől kezdve a depresszióig, a túlevéstől kezdve a rossz alvásig. Azonban tényleg a mindfulness lenne mindennek a kulcsa? Cikkünkben bemutatjuk, valójában mit is kell tennünk a lelki jólét, egészség eléréséhez.

A keleti kultúrák által kifejlesztett meditációs technika az 1960-as évekre vezethető vissza. Lehetővé teszi annak gyakorlását, hogyan kontrolláljuk életünket és jólétünket. Ez a meditációs gyakorlat csak és kizárólag az adott pillanatokra összpontosít, elfogadja a gondolatokat, érzéseket, ítéletek nélkül. A mindfulness egyszerű, ingyenes, és szakértők által is nagy mértékben kedvelt. Nem utolsó sorban a Nemzetközi Egészség Központ is elfogadta a használatát. Körülbelül 1300 mindfulness mobil applikáció közül tudunk választani.

Rengeteg különböző könyvet is találhatunk a témában, és a manapság népszerűvé vált felnőtt színezőkből rengeteget eladtak már. A mindfulness nagy üzlet, hiszen minden embernek fontos a saját jóléte, lelki békéje.

Az éber önirányítás hatására egyre több ember kezd el érdeklődni a különböző meditációs gyakorlatok iránt. Ám a kutatók kimutatták, hogy azoknál az embereknél, akik túl sok időt töltenek el meditációval, könnyebben kialakulhat negatív hatás, például depresszió vagy elmezavar.

A férfiaknak általában nincsenek ilyen problémáik, azonban náluk is megfigyelhető, hogy a vásárlás a férfiaknál is boldogságot és lelki nyugalmat okoz, mint a nőknél. Kivéve ha a párjuk küldi el őket vásárolni.

Hogyan befolyásolja az embereket a mindfulness?

Exit mobile version