Menu
in

Ezt üzenik nekünk az orvosok

“Mit üzenne 1,5 millió magyar betegnek” címmel indított társadalmi célú kampányt a WEBBeteg.hu és a DRportal.hu. Kezdeményezésük célja az volt, hogy olyan fontos és hasznos üzeneteket továbbítsanak a gyógyulni vagy egészségüket megőrizni vágyók felé, amit a kérdést legjobban ismerők: a magyar orvosok javasolnak.

Mindenki sok jó tanácsot hallott már arról, hogyan őrizze meg az egészségét vagy mivel segítheti elő gyógyulását. Az orvosokról azonban a legtöbbünknek csak a betegséghez kapcsolódó konkrét utasítás jut eszébe, mert nincs idő arra, hogy megosszák velünk az egészséggel kapcsolatos gondolataikat, véleményüket, tanácsaikat.

Az elmúlt hónapokban a WEBBeteg.hu és a DRportal.hu több ezer magyar orvosnak tette fel a kérdést: személyes tapasztalataik alapján mit gondolnak az egészségről, mit tartanak legfontosabb üzenetnek a gyógyulás érdekében, és mit tanácsolnának nekünk.

A válaszok döntő többsége két üzenet köré csoportosult:

  • Az egészség megőrzése, a betegség megelőzése a legfontosabb.
  • A gyógyulás a közös munka és a bizalom eredménye.

Lássuk a legfontosabb gondolatokat!

Megelőzés és gyógyulás

A szervezet nem olyan, mint egy gép, ami ha elromlik, elviszem a szerelőhöz, aki majd megjavítja és kész! A szervezet inkább olyan, mint egy kert: ápolni, gondozni, gyomlálni, értékes anyagokkal táplálni kell, védeni a kártevőktől – lehetőleg vegyszermentesen – és ehhez megfogadni az útmutatást, amit a „kertész” (orvos, dietetikus, gyógytornász, stb.) javasolt.

Együtt könnyebb!

Keress olyan orvost, aki meghallgat, megvizsgál, és ha rövid ideig, de figyel Rád! Kérdezz minél többet! Beszéljetek meg közös kivizsgálási és kezelési tervet és ennek megvalósításában aktívan vegyél részt! A gyógyulás mindig közös munka eredménye.

Fontos vagy!

Tedd az “EGÉSZ-séget” értékrended első helyére! Cél: a külső és belső harmónia elérése! Ha a múlt, vagy a jövő tölti ki a tudatodat, elmész a jelened mellett. Végül: tanuld meg, hogyan kezeld a stresszhelyzeteket, mert ez mindennek a kulcsa!

Csak együtt megy, de Öné a nagyobb feladat

Bármilyen betegségben szenved, alacsony kockázatú életmódot folytasson: ne dohányozzon, csak mérsékelten fogyasszon alkoholt, fizikailag legyen aktív, egészségesen táplálkozzon, próbálja elérni az ideálist megközelítő testsúlyt.

Ismerje meg betegségének alapjait! Tudnia kell, hogy milyen hatású gyógyszereket szed és csak az igazán fontosakat alkalmazza, sok gyógyszer együttes szedése nem kívánt hatásokkal járhat. A hirdetésben ajánlott gyógyhatású készítményekkel legyen nagyon óvatos, egyeztesse kezelőorvosával!

Ne legyen betegségének “rabja”, ne ez töltse ki napjait!

Az eredményhez lelki és szociális stabilitás is szükséges (család, barátok, hit) Sokat segít, ha ilyen környezetben él!

Az egészsége az Ön legértékesebb tulajdona

Az egészsége az Ön legértékesebb tulajdona! Mi, orvosok segítjük Önt abban, hogy ezt a drága kincset megőrizze, növelje, és ha átmenetileg elvesztette, gyorsan visszanyerje. Legfontosabb gyógyító eszközünk a tudásunk, a kölcsönös, bensőséges bizalom és a szívből jövő örömteli mosoly. Munkálkodjunk együtt az Ön egészségéért és a mi jól végzett munkánk öröméért!

Vagyonát riasztóval védi, egészségét elherdálja? Mi lesz, ha csak a vagyona marad?

További tanácsok a következő linken olvashatók: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszsegugy/16991/az-orvosok-meguzentek

(WEBBeteg.hu, DRportal.hu)

Exit mobile version